Kapusta kiszona

Kapusta kiszona to produkt przeznaczony do przygotowania dań złożonych takich jak: zupy, bigosy, surówki, sałatki oraz farsze. Znakomicie sprawdza się również jako zdrowa „przekąska”do bezpośredniego spożycia.

Produkowana przez nas kiszona kapusta wytwarzana jest w oparciu o tradycyjną, wielowiekową recepturę. Cechują ją nie tylko niepowtarzalne walory smakowo-zapachowe, ale także bogactwo właściwości prozdrowotnych. Gotowe produkty przygotowane do sprzedaży pakowane są w opakowania z certyfikowanych tworzyw sztucznych.

Kapusta kiszona jest produktem niskokalorycznym o niewielkiej zawartości cukrów, dlatego też może być stosowana przez osoby ze schorzeniami metabolicznymi, gdyż jej spożycie nie podnosi poziomu cukru we krwi. Jest również naturalnym źródłem witamin, w tym głównie witaminy C oraz mikroelementów, a także bakterii kwasu mlekowego. Produkty kiszone to także jeden z najlepszych, a przede wszystkim w pełni naturalny probiotyk – wskazanych do spożycia przez osoby po antybiotykoterapii, gdyż stymuluje wzrost korzystnej mikroflory w przewodzie pokarmowym.

Kapusta kiszona charakteryzuje się ponadto wysoką zawartością błonnika pokarmowego, co powoduje, że jest doskonałym składnikiem wielu diet terapeutycznych i posiłków dedykowanych dla osób ze schorzeniami pokarmowymi. Według niektórych badań naukowych – regularne spożycie produktów kiszonych może zmniejszać ryzyko wystąpienia różnych rodzajów chorób nowotworowych.

BlogPrzeczytaj powiązane artykuły

Zobacz wszystkie wpisy na blogu