Z uwagi na swoje właściwości, stanowią istotny element oferty handlowej spółki. Sok z kiszonych buraków powstaje w procesie heterofermentacji mlekowej poprzez działanie solanki na świeże buraki ćwikłowe; natomiast sok z kiszonej kapusty to produkt wytwarzany w drodze swobodnego odcieku naturalnego.
W trakcie procesu kiszenia, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy – związek o wyjątkowych walorach prozdrowotnych dla organizmu człowieka. Proces naturalnej fermentacji wydobywa z warzyw wiele witamin i mikroelementów, takich jak witaminy z grupy B, witaminy: C E, K, P, beta-karoten, wapń, magnez, potas i żelazo. Soki z kiszonych warzyw wykazują udowodnione działanie antynowotworowe i polecane są na całym świecie jako produkty wspomagające leczenie wszelkich schorzeń krwi takich jak np. anemia.
W celu dostarczenia odbiorcy produktu świeżego o jak najlepszej jakości nasze soki charakteryzują się względnie krótkim terminem przydatności do spożycia. Nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących ani octu.
Gotowy produkt jest rozlewany do butelek szklanych lub butelek typu PET.
Zakwas – Sok z kiszonych buraków 250ml
Zakwas – Sok z kiszonych buraków 500 ml
Zakwas – Sok z kiszonych buraków ekologiczny 500 ml
Zakwas – Sok z kiszonych buraków z czosnkiem ekologiczny 500 ml
Zakwas – Sok z kiszonych buraków 500ml PET
Zakwas – Sok z kiszonej kapusty 250ml
Zakwas – Sok z kiszonej kapusty 500 ml
Zakwas – Sok z kiszonej kapusty PET 500 ml
ZAKWAS chlebowy
Zakwas z buraków oraz przyprawy 500 ml