ZAKWASY - Soki

Z uwagi na swoje właściwości, stanowią istotny element oferty handlowej spółki. Sok z kiszonych buraków powstaje w procesie heterofermentacji  mlekowej poprzez działanie solanki na świeże buraki ćwikłowe; natomiast sok z kiszonej kapusty to produkt wytwarzany w drodze swobodnego odcieku naturalnego.

W trakcie procesu kiszenia, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy – związek o wyjątkowych walorach prozdrowotnych dla organizmu człowieka. Proces naturalnej fermentacji wydobywa z warzyw wiele witamin i mikroelementów, takich jak witaminy z grupy B, witaminy: C E, K, P, beta-karoten, wapń, magnez, potas i żelazo. Soki z kiszonych warzyw wykazują udowodnione działanie antynowotworowe i polecane są na całym świecie jako produkty wspomagające leczenie wszelkich schorzeń krwi takich jak np. anemia.

W celu dostarczenia odbiorcy produktu świeżego o jak najlepszej jakości nasze soki charakteryzują się względnie krótkim terminem przydatności do spożycia. Nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących ani octu.

Gotowy produkt jest rozlewany do butelek szklanych lub butelek typu PET.

BlogPrzeczytaj powiązane artykuły

Zobacz wszystkie wpisy na blogu