ZAKWAS chlebowy

Dzięki naszemu ZAKWASOWI mają Państwo możliwość upieczenia wyjątkowo smacznego i zdrowego chleba, czy chrupiących bułek, utrzymujących bardzo długo swoją świeżość – w przeciwieństwie do pieczywa nabywanego w piekarni, które błyskawicznie staje się nieświeże, tracąc swój smak. Chleba pieczony na naszym zakwasie jest w pełni naturalny; nie zawiera żadnej „chemii”, emulgatorów, lecytyny, czy innych ulepszaczy.

Zakwas powstaje z połączenia mąki i wody. W dojrzewającym zakwasie wytwarzają się „dzikie” drożdże i bakterie, dzięki którym później urośnie wspaniały chleb.

Składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek

Sposób użycia:

  • Celem aktywacji zakwasu 24-28h przed przygotowaniem ciasta dodać 3 łyżki mąki i wymieszać.
  • Butelka zakwasu przeznaczona jest do sporządzenia ciasta z mąki w ilości 700-800 g.
  • Zakwas zastępuje 500 ml wody dodawanej do ciasta.
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy free download
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
ZAKWAS chlebowy

Wartości odżywcze w 100 g

Dane logistyczne