ZAKWAS chlebowy

Dzięki naszemu ZAKWASOWI mają Państwo możliwość upieczenia wyjątkowo smacznego i zdrowego chleba, czy chrupiących bułek, utrzymujących bardzo długo swoją świeżość – w przeciwieństwie do pieczywa nabywanego w piekarni, które błyskawicznie staje się nieświeże, tracąc swój smak. Chleba pieczony na naszym zakwasie jest w pełni naturalny; nie zawiera żadnej „chemii”, emulgatorów, lecytyny, czy innych ulepszaczy.

Zakwas powstaje z połączenia mąki i wody. W dojrzewającym zakwasie wytwarzają się „dzikie” drożdże i bakterie, dzięki którym później urośnie wspaniały chleb.

Składniki: woda, mąka żytnia, mąka pszenna, czosnek

Sposób użycia:

  • Celem aktywacji zakwasu 24-28h przed przygotowaniem ciasta dodać 3 łyżki mąki i wymieszać.
  • Butelka zakwasu przeznaczona jest do sporządzenia ciasta z mąki w ilości 700-800 g.
  • Zakwas zastępuje 500 ml wody dodawanej do ciasta.
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download micromax firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free
ZAKWAS chlebowy

Wartości odżywcze w 100 g

Dane logistyczne