Żywność ekologiczna

Żywność ekologiczna to produkty nieprzetworzone (warzywa, owoce) pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz artykuły spożywcze wytworzone na bazie takich surowców. Produkty ekologiczne nie mogą być także wytwarzane z organizmów genetycznie zmodyfikowanych (tzw. GMO), ani też przy ich użyciu. Wytwarzanie produktów ekologicznych odbywa się pod stałym nadzorem jednostek certyfikujących, które przy użyciu zaawansowanych metod przetwarzania danych, gwarantują przestrzeganie wymogów określonych dla produkcji ekologicznej na wszystkich jej etapach – począwszy od uprawy, poprzez przetwórstwo, aż do etapu dystrybucji i sprzedaży.

Certyfikowana żywność ekologiczna oznaczana jest tzw. „EKO-LIŚCIEM” (12 białych gwiazdek ułożonych w kształt liścia, na jasnozielonym tle) – unijnym logotypem umieszczanym na opakowaniach produktów.

Nasza firma od 2019 roku również jest certyfikowanym producentem żywności ekologicznej. Starając się spełnić Państwa oczekiwania, korzystamy wyłącznie ze sprawdzonych dostawców prowadzących gospodarstwa ekologiczne, a także sukcesywnie wzbogacamy naszą ofertę.